Võileivade retseptid

Võileivatort ananassi ja sinihallitusjuustuga 

Toidutare, 5. november 2009, 13:10
Võileivatort ananassi ja sinihallitusjuustuga Jaan Heinmaa
Võrratult maitsev tort hallitusjuustusõpradele. Sobib hästi klaasikese veini kõrvale.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg:
VALMISTUSAEG: 20 MINUTIT + ÜLEÖÖ KÜLMAS

Koostisosad
16 viilu sai
200 g Sinihallitusjuust
100 g või
227 g purustatud ananass
1 tk sidrun
PEALE
1 peotäis Kreeka pähkel
100 g Viinamarjad
200 g Sulatatud juust
1 dl köögiviljapuljong

Valmistamine
Vajuta sinihallitusjuust kahvliga katki ja sega pehme võiga ühtlaseks. Nõruta ananassihoidis sõelal. Tee neljast saiaviilust piklik tordipõhi ja immuta seda veega lahjendatud värske sidrunimahlaga (vahekorras 1:1). Pane saiakihtide vahele juustusegu ja ananassikonservi vaheldumisi, viimaseks kihiks jäta saiad. Kata tort toidukilega ning lase külmas maitsestuda. Katteks lõika pähklid suure kokanoaga tükikesteks, viinamarjad poolita ja puhasta seemnetest. Sega sulatatud juust leige puljongiga ühtlaseks ning kata sellega tort pealt ja külgedelt. Vajuta laia noaga tordi külgedele purustatud Kreeka pähklid, pinnale aga lao poolitatud viinamarjad.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee