Gluteenivabad retseptid

Ahjuliha küüslauguga 

Angelica Udeküll, 29. oktoober 2009, 09:38
Ahjuliha küüslauguga Daisy Lappard
Abalihatükk on sellise ahjuliha jaoks parim, n-ö lollikindel variant on ka kaelakarbonaad.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg sea abaliha kondiga
2 sl mesi
2 sl jahimehe maitsesegu
1 tk Küüslauk
1 tk värske tüümiani oks

Valmistamine
1.  Määri liha mõlemalt poolt meega kokku.
2.  Mesisele pinnale puista maitseainesegu, nii et liha oleks seguga mõlemalt poolt kaetud.
3.  Aseta liha küpsetuskotti ja pane liha pealmisele poolele värske tüümianioks.
4.  Puhasta terve küüslauk ja aseta küüned samuti küpsetuskotti.
5.  Sulge kotisuu ja küpseta liha 150 kraadi juures umbes poolteist tundi.

Soovitused!
* Kui soovid liha kõrvale ka kastet, on kindla peale minek seene- ja sinepikaste.
* Maitseainesegu on lihtne variant, kusjuures jahimehesegu aitab iga lihatoidu hädast välja. Samas võid maitsesegu ka ise kokku miksida, siis vajad paprikapulbrit, sinepiseemneid, sibulahelbeid, köömneid ja musta pipart.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee