Kalatoitude retseptid

Grillitud graavlõhe kalamarjakastmega 

Harri Ilves, 29. oktoober 2009, 09:37
Grillitud graavlõhe kalamarjakastmega Jaan Heinmaa
Kiirsoolakalast saab valmistada peolauale ka sooja toidu, millele lisab põnevust kalamarjakaste.

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g värske lõhefilee
2 sl meresool
1 tl suhkur
1 kimp hakitud till
1 dl Konjak
purustatud must pipar
KALAMARJAKASTE
100 g punane kalamari
1 dl hapukoor
0.5 dl majonees
1 tk sidrunist pressitud mahl
2 tk hakitud punane või šalottsibul

Valmistamine
1. Pane lõhefilee vaagnale. Sega suhkur, sool ja pipar ning maitsesta lõhefilee. Vala üle konjakiga ja raputa peale hakitud till. Keera kala fooliumisse ja jäta ööpäevaks maitsestuma.2. Lõika kalafilee neljaks. Grilli alguses kala nahapool, nahk peab küpsema rabedaks. Keera kala ümber ja küpseta veel mõni minut.3. Sega kastmeained kausis. Vajadusel maitsesta valge pipra ja soolaga.4. Tõsta filee taldrikule ja kaunista rabeda kalanahaga.Serveeri kõrvale kaste.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee