KeedukreemikoogikesedFoto: Eva Palu
Küpsetised
26. oktoober 2009, 09:14

Keedukreemikoogikesed

Mahlase keedukreemise täidisega mõnusad ampsud, mida on lihtne valmistada.

Kogus: ühele

Koostisosad
3.75 dl nisujahu
180 g või
2 sl külm vesi
2 sl suhkur
TÄIDIS
3 tk Munakollane
80 g suhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
2 dl piim
2 sl tärklis
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Alusta muretaina valmistamisega. Selleks haki külmad võitükid noaga jahu ja suhkru hulka. Sõtku kiirelt või jahuga pisut segamini ja lisa külm vesi. Nüüd sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane tainas külmkappi pooleks tunniks puhkama.Sega munakollased, tärklis ja suhkur. Lisa segamist jätkates koor ja piim. Kuumuta saadud segu madalal tulel kuni keemiseni, pidevalt segades. Segu peaks olema nüüd paksenenud. Tõsta tulelt ja sega juurde vaniljesuhkur. Pane kreem kile alla jahtuma.Rulli muretainas lahti ja lõika noaga tainast 10x10 cm suurused ruudukesed. Aseta need muffinipesadesse ja eelküpseta 200-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuniks tainas kergelt pruunistub. Kalla eelküpsetatud tainapesadesse keedukreem ja jätka küpsetamist veel 12-15 minutit, kuniks koogid on pealt kuldkollased. Kui omad creme brulee leeklampi, kõrveta koogikesed ahjust tulles pealt üle, see annab mõnusa meki!