Küpsetised

Keelekese küpsised 

Heivi Peterson, 23. oktoober 2009, 10:56
Keelekese küpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Vanad head keelekese küpsised on paljude lemmikud. Küpsised valmivad kiirelt, kuid parema maitseelamuse nimel peaks laskma neil enne söömist täielikult jahtuda, nii muutuvad need krõbedamaks. Küpsiseid võib krõbistada tee või kohvi kõrvale, ent hästi maitsevad need ka koos kohupiima- või toorjuustukreemiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 tk muna
75 g Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
110 g sõelutud väga hea nisujahu
PEALE
4 tl Tuhksuhkur

Valmistamine
Hoia mune enne taina valmistamist vähemalt pool tundi toatemperatuuril.Vahusta suures kausis mikseriga munavalged, nii et vahule tekivad pehmed tipud. Lisa vähehaaval pool tuhksuhkrust ja vahusta seni, kuni ilmuvad teravad tipud. Mikserda väiksemas kausis munakollased. Pane tasahaaval juurde ülejäänud tuhksuhkur ja vahusta suurel kiirusel, kuni saad paksu heleda vahu (umbes 4‒5 minutit). Maitsesta see vanillsuhkruga. Sega munakollasevaht ettevaatlikult munavalgevahu hulka. Pane vähehaaval, umbes veerand kogusest korraga, hulka jahu, ise pidevalt segades. Kalla tainas tasakesi kondiitripritsi, millel on 1 cm suurune ümar otsik. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pritsi sinna 8 cm pikkused tainaribad, jättes neile 2,5 cm laiused vahed. Sõelu ribadele tuhksuhkrut. Küpseta 180kraadises ahjus 8‒10 minutit ehk kuni küpsised on helekuldsed. Libista need koos küpsetuspaberiga restile ning lase 10 minutit jahtuda. Eemalda paber ja jahuta küpsised restil täielikult. Kogustest valmib 40-50 küpsist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee