Küpsetised

Lihtne banaanikook 

Toidutare, 23. oktoober 2009, 08:44
Lihtne banaanikook Jaan Heinmaa
Erilise vaevata valmiv banaanikook maitseb hästi jäätisega serveeritult. Kuna taina asemel kasutatakse koogis röstsaia, saab selleks edukalt tarvitada vanu saiajääke.

Kogus: kuuele

Koostisosad
8 tk Banaan
2 dl suhkur (pool piimasegusse, pool banaanide peale)
200 g Kookospiim
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk röstsai
2 sl sulavõi
SERVEERIMISEKS
vanillijäätis

Valmistamine
Kuumuta paksupõhjalises madalas potis või pannil kookospiima koos poole suhkrukoguse ja vanillsuhkruga, kuni need sulavad. Lõika banaanid pikkupidi õhukesteks viiludeks.Määri ahjuvorm 1 sl võiga. Lao vormi põhja esimeseks kihiks banaaniviilud. Raputa peale veidi suhkrut ning laota seejärel peale kookospiimasegusse kastetud saiaviilud. Korda seda seni, kuni mõlemad on otsas, jättes viimaseks kihiks taas banaaniviilud. Määri sulavõiga ning raputa peale veidi suhkrut. Kata vorm fooliumiga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180° juures 50 minutit. Eemalda foolium ning küpseta veel umbes 10 minutit, kuni kook on saanud kuldpruuni värvi. Jahuta ja hoia serveerimiseni külmas, soovitatavalt üleöö.Serveeri kõrvale vanillimaitselist jäätist.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee