Gluteenivabad retseptid

Tatravorm hakkliha ja punapeediga 

Angelica Udeküll, 13. oktoober 2010, 08:37
Tatravorm hakkliha ja punapeedigaFoto: Daisy Lappard
Retsept on saanud inspiratsiooni Vene köögist, kus vormi jaoks segatakse omavahel kõik valmiskomponendid ja pannakse siis ahju küpsema. Katseta ka nõnda, kuid sellisel juhul ära viiluta peeti, vaid haki see kuubikuteks. Juust puista siiski eraldi peale.

Kogus: neljale

Koostisosad
2.5 dl tatrahelbed
0.5 l vesi
200 g hakkliha
1 tk sibul
200 g keedetud punapeet
200 g hapukoor
hakitud petersell
100 g Riivjuust

Valmistamine
1.  Keeda tatrahelbeid soolaga maitsestatud vees kolm minutit ja jäta need siis kaane all seisma.
2.  Haki sibul ja prae koos hakklihaga pannil. Maitsesta õrnalt soola ja pipraga.
3.  Valmista hakklihakaste, lisades pannile hapukoore. Kuumuta läbi ja haki sisse värske petersell. Maitse ja lisa vajadusel soola.
4.  Viiluta peet õhukesteks ketasteks.
5.  Määri ahjuvormi põhi võiga, suru selle põhja paisunud tatramass, selle peale aseta peediviilud ja kõige peale vala hakklihakaste.
6.  Kata vorm riivitud juustuga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
SOOVITUS:
Eelista rasvasemat juustu, mis ei muutu ahjus puiseks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee