Hommikusöögi retseptid

Porgandikuklid 

Toidutare, 18. november 2009, 18:42
PorgandikuklidFoto: Jaan Heinmaa
Pehmed mõnusad kuklid seisvad tänu porgandile värsked mitu päeva. Hea lisand supi kõrvale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg 35 minutit + öö kerkimiseks + 12–15 minutit ahjus

Koostisosad
JUURETIS
2.5 dl külm vesi
5 g pärm
2.5 dl nisujahu
TAINAS
1 tl sool
0.25 dl Hele siirup
2 tk Porgand
20 g pärm
1.5 sl vesi
2 dl rukkijahu
7 dl nisujahu
50 g või

Valmistamine
Juuretise valmistamiseks sulata pärm külmas vees ja sega hulka jahu. Kata nõu rätikuga ja hoia üle öö külmas.Võta tainas külmast ning sega hulka sool, siirup ja riivitud porgandid. Kuumuta tainas veevannis või mikroahjus käesoojaks. Lisa väheses vees vedeldatud pärm, sõtku hulka jahud ja lõpuks pehme või.Vajadusel lisa veel natuke jahu – tainas peaks jääma suhteliselt pehme. Vormi kuklid ja lase ahjuplaadil kerkida. Küpseta 225-kraadises ahjus 12–15 minutit.Kogustest valmib umbes 15 tk.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee