Küpsetised

Kõrvitsa-ingverikeeks 

Toidutare, 21. oktoober 2009, 10:37
Kõrvitsa-ingverikeeksFoto: Jaan Heinmaa
Hautatud kõrvitsapüree muudab keeksi mõnusalt mahlaseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
8 dl jahu
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl jahvatatud nelk
0.5 tl sool
2 tl Küpsetuspulber
1 tl sooda
4 dl suhkur
250 g või
4 tk muna
500 g Kõrvits (tükeldatud)
2 cm Ingverijuur
0.5 dl Rõõsk koor 10%
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
PEALE
Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega kausis jahu, kaneel, nelk, sool, küpsetuspulber ja sooda Vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Kuumuta kõrvitsakuubikuid kastrulis, kuni neist eraldub vedelik, ning hauta siis pehmeks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel 5 minutit. Püreesta kõrvits, lisa kohvikoor ja vanillsuhkur. Sega munavahu hulka kordamööda jahu- ja kõrvitsasegu. Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi. Küpseta 200kraadises ahjus 55 minutit.Kontrolli tikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.