Eesti köök

Kapsavorm hakklihaga 

Heivi Peterson, 26. oktoober 2009, 09:56
Kapsavorm hakklihagaFoto: Rene Riisalu
Klassikaline vormiroog kapsa ja hakklihaga on maitsev ja väga lihtne valmistada. Kui oled harjunud tegema kapsahautist, võiksid nüüd proovida vormirooga, millele annab mahlakust õun. Serveeri keedetud kartulitega. Lisandiks sobib pohlamoos.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
ETTEVALMISTUSAEG 20 MINUTIT + 45 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

Koostisosad
1 kg Kapsas
2 tk sibul
2 tk hapukad õunad
HAKKLIHASEGU
400 g Hakkliha
0.75 dl Riivsai
2 dl Puljong
1 tk väike sibul
1 tl sool
värskelt jahvatatud pipar
1 tk muna

Valmistamine
1. Puhasta ja haki kapsas. Pruunista hakitud sibul ja kapsas rasvaines.2. Hakklihasegu valmistamiseks sega riivsai ja puljong ning lase umbes 10 minutit seista. Haki sibul ja lisa hakklihale. Sega juurde muna. Maitsesta.3. Pane pool kapsakogusest kuumuskindlasse ahjuvormi.4. Kata kapsas hakklihaseguga. Lao peale õunaviilud.5. Kata ülejäänud kapsaga.6. Küpseta 175ºC juures umbes 40 minutit