Torta di ricottaFoto: Eva Palu
Itaalia köök
19. oktoober 2009, 07:53

Torta di ricotta

Itaallaste kohupiimakook, mis on maheda maitsega, vähemagus ja parajalt sidrunine.

Koostisosad
TAINAS
3 dl nisujahu
125 g või
2 -3 sl külm vesi
0.5 dl suhkur
TÄIDIS
500 g Ricotta
2 dl koor 35%
3 tk muna
1 dl suhkur
2 tk sidruni riivitud koor
1 tk sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Taina valmistamiseks sega esmalt jahu suhkruga. Lõika külmkapikülm või noaga väikesteks tükkideks ja näpi jahu hulka. Lisa vesi ja sõtku kiirelt tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi ootele ja seejärel suru 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja servadele.
Täidiseks sega ained omavahel lihtsalt kokku ja kalla saadud segu koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Serveeri tuhksuhkruga.