Itaalia köök
14. oktoober 2009, 20:56

Kõrvitsarisoto

Pisikesi šalottsibulaid, head riisi ja veini sisaldav risoto, millele mahedat maitset lisavad kuldsed kõrvitsatükid, maitseb üllatavalt hästi ka meestele.

Kogus: neljale

Koostisosad
50 g või
8 tk väiksemad šalottsibulad
2 küünt küüslauk
300 g Risotoriis (nt carnaoli või arborio)
1.5 dl Valge kuiv vein
400 g tükeldatud kõrvits
1 l kana- või köögiviljapuljong
100 g riivitud parmesan v. muu kõva juust
1 peotäis hakitud lehtpetersell
sool, must pipar

Valmistamine
Sulata kastrulis või, lisa hakitud sibulad ja küüslauguküüned ning prae klaasjaks. Pane juurde riis ja kuumuta paar minutit, ise pidevalt segades. Lisa vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ja 2 dl puljongit. Seejärel kuumuta pidevalt segades ja puljongit juurde lisades 20 minutit ehk seni, kuni kogu leem on riisi imendunud. Lisa hakitud lehtpetersell ja riivitud Parmesan, maitsesta soola-pipraga. Serveeri kohe.