Ameerika õunapirukas juustuga Foto: Eva Palu
Küpsetised
15. märts 2010, 07:55

Ameerika õunapirukas juustuga

Selles juustuse kestaga ameerikapärases õunapirukas saavad kokku soolane ja magus. Ameeriklased kasutavad selle piruka valmistamisel meie kauplustuses pisut kallivõitu olevat cheddar juustu, mille võid asendada Võru juustumeistrite poolt tehtud Gouda juustuga.

Kogus: ühele

Koostisosad
5 dl nisujahu
0.5 tl sool
200 g Valio Gouda juust (punane)
200 g või
6 spl vesi
TÄIDIS
5 tk suuremad õunad
1 spl Sidrunimahl
3 spl tärklis
1 dl suhkur
1 spl või
2 spl piim

Valmistamine
Esmalt valmista muretainas. Riivi juust jämeda riiviga ja sega jahu ja soolaga. Haki või ja näpi jahu-juustu segu sisse. Lisa vesi (esmalt pool kogusest ja siis vajadusel ülejäänu) ja sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane külmkappi tunnikeseks puhkama. Koori õunad ja tükelda, nirista peale sidrunimahl. Sega tärklis suhkruga ja seejärel õuntega. Võta külmkapist tainas, tee see pooleks. Suru esimene pool 24 cm ahjuvormi põhja ja servadele. Kalla peale täidis. Rulli ülejäänud tainas ümaraks pirukakatte kujuliseks ja tõsta õunapirukale katteks peale. Lõika noaga neli piklikku õhutamise-pilu. Pintselda kook pealt piimaga ja pista ahju. Küpseta 20 minutit 220-kraadises ahjus, seejärel 30-40 minutit 180-kraadises ahjus. Lase tunnike taheneda ja siis lase hea maitsta.