Pasta alla PuttanescaFoto: Indrek Pärli
Itaalia köök
19. oktoober 2011, 05:41

Pasta alla Puttanesca

Kiire, lihtne ja pikantse maitsega pasta.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Spagetid
veidi oliiviõli
1 purk Kooritud konservtomatid
2 sl Kappar
6 tk Anšoovisefilee
3 küünt Küüslauk
1 kaun Tšilli
1 peotäis mustad kivideta oliivid
SERVEERIMISEKS
riivitud parmesan

Valmistamine
Suuremal pannil kuumuta oliivõli, sega sisse peeneks hakitud küüslauk ja tšilli, samuti anšoovised (fileed tükkideks ja siis kahvliga puruks pressida). Kaua ei maksa hautada, kala sellest ei hooli. Kalla hulka tomatid. Kui segu tõuseb keema, lisa poolitatud oliivid ja kapparid. Seejärel keera kuumus võimalikult väikseks ja hauta vedelikku vähemaks. Soola pole vaja panna, kala on niigi soolane, musta pipart võib jahvatada, aga tšilli peaks selle töö nagunii tegema.
Samal ajal keeda 160-200gr spagette (sõltuvalt kõhu tühjusest). Kui spagetid valmis, siis kalla need pannil podisevale kastmele, sega hoolikalt ja valmis ta ongi. Serveerides võib peale riivida parmesani, veidi hakitud peterselli ei tee ka paha.