Itaalia köök
10. märts 2010, 22:18

Penne all’Arrabiata

Teravuse muutmiseks katseta erinevate tšillikogusega.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 küünt peeneks hakitud küüslauk
1 -3 tk kuivatatud tšillipiprad
1 -3 tl või tšillihelbed
8 sl Oliiviõli
300 g tomatipüree ehk passata
sool, must pipar
400 g Penne
4 sl hakitud värske petersell

Valmistamine
Kuumuta küüslauku ja tšillit õlis, väga madalal kuumusel umbes 8 minutit kuni küüslauk muutub väga tumedaks ja õli hakkab kergelt suitsema. Sega sisse tomatipüree (passata), maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta vaiksel tulel umbes 10 minutit.Vahepeal keeda pennesid soolaga maitsetatud rohkes vees, kuni al dente (paljudel korralikel pastatootjatel on pakil eraldi märgitud eraldi pehmeks ja al dente keetmisajad, kui pole, siis 1-2 minutit vähem kui pakil määratud keetmisaeg)Kurna penned ning kalla tomatikastme sisse (või kalla kaste pastapotti, kummas mugavam on segada). Sega korralikult, sega hulka pool petersellist ja sega uuesti. Tõsta pasta taldrikule, riputa ülejäänud petersell peale ning serveeri kohe.