Itaalia köök
10. märts 2010, 22:18

Spagetid tomati ja basiilikuga

Spaghetti al pomodoro e basilico

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Spagetid
3 sl Oliiviõli
1 tk suur sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
1 tk suur tomat
400 g kooritud konservtomatid
1 tl suhkur
sool, must pipar
Basiilik (värske)
1 sl või
80 g Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Kastme valmistamiseks haki sibul, küüslauk, porgand ja sellerivars, lõika värske tomat kuubikuteks. Kuumuta kastrulis oliiviõli, lisa peenestatud köögiviljad (sibul, küüslauk, porgand, sellerivars) ning prae mõned minutid. Lisa ka keedetud tomatikonserv, sega läbi ja kuumuta. Kui kaste on liiga paks, võid lisada veidi vett. Maitsesta suhkru, soola ja musta pipraga ning hauta veel 30 minutit. Viimaks sega hulka peenestatud basiilikulehed ja või, mis pehmendab kastme maitset.Keeda spagetid kõrges kastrulis soolaga maitsestatud rohkes vees (1 liiter 100g pasta kohta) al dente. Nõruta spagetid, vala kastmekastrulisse ning sega korralikult. Serveeri sügavates taldrikutes, puista peale riivitud parmesani ja kaunista basiilikulehega.