Itaalia köök

Veiselihalasanje 

Nicolo Tanda, 12. märts 2010, 13:25
Lasange con ragu di manzo

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g Lasanjeplaadid või värske pasta
150 g parmesani v. muud kõvat juustu
300 g Mozzarella
HAKKLIHAKASTE
3 sl oliiviõli
400 g veise- või segahakkliha
1 vars Varsseller
2 lehte Loorber
1 tk Porgand
1 tk suur tomat
400 g kooritud konservtomatid
2 sl Punane vein
1 tl suhkur
sool, must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Basiilik (värske)
BECHAMEL-KASTE
80 g või
1 l piim
1 dl nisujahu
sool, valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Lihakastme valmistamiseks lase kastrulis oliiviõli kuumaks. Lisa hakkliha ja prae kergelt. Lisa ka hakitud sibul, küüslauk ja seller, jätka praadimist. Seejärel pane pannile loorberilehed, tükeldatud porgand ja tomat, sega läbi ja kuumuta. Kalal juurde tomatikonserv ja punane vein. Maitsesta suhkru, soola, musta pipra ja jahvatatud muskaatpähkliga ning hauta aeg-ajalt segades 50 minutit. Viimaks lisa hulka peenestatud basiilikulehed ja võiBechamel-kastme jaoks sulata kastrulis või. Lisa jahu ning hetke pärast ka maitseained - sool, valge pipar ja jahvatatud muskaatpähkel-, sega korralikult. Kalla kolmes osas juurde kuum piim, ise pidevalt segades, et tagada kastme ühtlane konsistents. Jätka kuumutamist, kuni kaste pakseneb, ning tõsta siis tulelt.Lasanjet tehes arvesta ühele portsjonile 5 lasanjeplaati suuruses 12x8cm. Kui kasutad kuivatatud pastat, keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud rohkes veesumbes 5 minutit. Nõruta ja jahuta need küpsetuspaberil, üksteisest eraldi.Lao üks kiht lasanjeplaate võiga määritud küpsetusplaadile. Määri peale bechamel-kastet ning seejärel hakklihakastet, puista üle riivitud mozzarella ja parmesani juustuga. Pane uus kiht lasanjeplaate ja taas kastme-juustud.Tee sel viisil nii mitu kihti, kui palju kastmetest jätkub. Viimane plaadikiht kata bechamel-kastmega ning raputa peale riivitud mozzarella ja parmesani juustu. Küpseta lasanjet 175-180 kraadi juures 15-20 minutit (kuumaõhuventilaatoriga ahjus 10-15 minutit). Serveerimisel aseta lasanje taldriku keskele. Tõsta selle ümber tomatikastet, kaunista petersellioksa või basiilikulehega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee