Kapsapirukas kodujuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
20. märts 2010, 17:48

Kapsapirukas kodujuustuga

Mahedamaitseline kapsapirukas, milles võid kasutada nii magusamat noort kui ka juba vanemat ja pisut puisemat kapsast. Värske kapsas hauta poolpehmeks, vanemat aga veidi kauem. Valmis lehttaina asemel võid kasutada ka isetehtud soolast muretainast.

Koostisosad
500 g Pärmilehttainas
TÄIDIS
500 g värske kapsas
1 tl sool
1 tl suhkur
hakitud till
2 tk keedetud muna
100 g kodujuust
100 g riivjuust
2 tk muna
100 g hapukoor

Valmistamine
Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga ning nõruta sõelal kuivaks. Sega juurde hakitud munad ja kodujuust.
Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ning vooderda sellega 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Aseta koogivormi servadesse fooliumiribad, nii et servad ei vajuks küpsemise ajal alla. Eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit ja eemalda fooliumiribad.
Jaga kapsamass ühtlaselt tainale ja puista peale riivjuust. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt täidisele. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
NIPP:
Kui sulle meeldivad köömned, sega neid 1 tl jagu röstitult kapsamassi hulka.