Prantsuse köök

Calissani šokolaadikook 

Epp Mihkels, 3. märts 2010, 23:59
Calissani šokolaadikook 
Kook maitseb paremini, kui peale panna värskeid maasikaid-vaarikaid, kuid talvekuudel võib pakkuda seda ka toormoosiga, mis on külmutatud marjadest vähese suhkruga tehtud. Hapukad marjad või kaste taandavad koogi magusust ja täiendavad maitset.

Kogus: kümnele

Koostisosad
300 g tume küpsetamisšokolaad
250 g Tükeldatud või
300 g Tuhksuhkur
6 tk muna
6 sl jahu
SERVEERIMISEKS
marju või marjakastet
Tuhksuhkrut

Valmistamine
Sulata šokolaad kuumaveevannil, pane juurde võitükid ja sega nende sulamiseni. Eemalda anum veevannilt. Lisa šokolaadisegule tuhksuhkur ning sega, kuni mass muutub läikivaks. Vala segu teise kaussi jahtuma. Vahusta munad kõvaks heledaks vahuks. Sõelu munavahu hulka jahu ja nirista seejärel juurde šokolaadimass; mõlema lisamisel sega ettevaatlikult. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta ahjus 180° juures 45–55 minutit. küps, kui pealispind hakkab veidi murenema ja sisu kergel raputamisel ei liigu. Sisse torgatud puutikk on veidi võine, kuid mitte Lase koogil vormis jahtuda. Serveerimisel puista üle tuhksuhkruga kaunista marjadega või paku juurde marjakastet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee