ŠokolaadisaiFoto: Eva Palu
Nädala kook
3. märts 2010, 13:39

Šokolaadisai

See šokolaadist nõretav sai maitseb eriti hea ahjusoojalt. Et tegemist on pärmitaina-küpsetisega, varu valmistamiseks aega.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÄRMITAINAS
500 g nisujahu (nt Sunnuntai)
110 g või
3 dl piim
1 dl suhkur
1 pakk kuivpärm (nt Nordic Yeast 12g
TÄIDIS
300 g Tume šokolaad
100 g või
1 dl suhkur
2 tl Kaneel (jahvatatud)
Muna määrimiseks

Valmistamine
Sega kuivpärm nisujahu ja suhkruga. Kalla juurde 40-kraadise temperatuuriga piim ja sulatud või (mõlemad sama temperatuuriga!). Sõtku tainaks ja lisa vajadusel jahu. Kui oled saavutanud elastse taina ja see hakkab käte küljest lahti tulema, kata tainas köögirätikuga ja aseta sooja kohta tunnikeseks kerkima (tainas peaks selle aja jooksul kahekordseks paisuma).Sulata 50g võid ja tume šokolaad, sega suhkruga. Ülejäänud 50g võid haki noaga väikesteks tükkideks. Rulli kergitatud tainas jahusel pinnal õhukeseks (ristküliku kujuliseks), määri pealt või-šokolaadi seguga, jaga sellele võrdselt võitükid ja raputa lõpuks üle kaneeliga. Rulli tainas ühelt ja teiselt poolt keskelt kokku (vaata abiks fotot). Aseta veel 45 minutiks sooja kohta (kaetult) kerkima.Määri pealt munaga, puista üle suhkruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Võta ahjust. Juhul kui sai on keskelt laiali vajunud, pane kahele poolele toestused (10 minutiks) ja sai püsib kenasti vormis. Šokolaadisaia idee põhineb Martha Stewarti šokolaadi-babka retseptil