Küpsetamata magustoidud

Väikesed ahjujäätised 

Angeelika Kang, 11. veebruar 2010, 21:23
Väikesed ahjujäätised Jaan Heinmaa
Imekenad väikesed üllatused, mis on pealt kuumad, seest aga külmad. Võid valmistada ka ühe suurema ahjujäätise. Besee alla võid aga peita oma lemmikjäätist. Tähtis on, et jäätis oleks väga külm ja kõva, kuna muidu hakkab see ahjus kiirelt sulama. Lisaks jäätisele võid täidises kasutada ka marju ja puuvilju.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
300 g Valmis rullbiskviit
1 l Jäätis
BESEE
4 tk Munavalge
veidi soola
1 dl suhkur

Valmistamine
Lõika rullbiskviidist kaheksa 1 cm paksust viilu. Kuumuta ahi 250 kraadini. Vahusta munavalged koos soolaga kohevaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa vähehaaval ja pidevalt vahustades suhkur, kuni besee muutub paksuks ja läikivaks. Lao rullbiskviidid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Veereta jäätisepalliveeretajaga pallid ja tõsta rullbiskviidile. Kata koogid beseega kas lusikaga määrides või kondiitripritsist pritsides. Küpseta ahjus umbes 2 minutit, kuni besee muutub kergelt kuldpruuniks.
Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee