Kogus: kaheksale
Koostisosad
500 g Demerara suhkur
1 l vesi
30 g värsked mündilehed
4 tk laim
Valmistamine
Pane suhkur, vesi, mündilehed ja laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ja tõsta tulelt. Jahuta ja vala karpi. Hoia üleöö külmkapis, et siirup saaks maitsestuda. Kurna siirup läbi sõela. Pressi laimidest mahl ja lisa siirupile. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu iga poole tunni tagant, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle.
Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma ja külmuta vähemalt 4 tundi. Serveerimiseks veereta jäätisepalliveeretajaga pallid, kaunista mündilehtedega ja soovi korral vala peale veidi rummi ja soodavett.
Kommentaarid (0)