Toidukordade retseptid

Vahune lillkapsa-toorjuustusupp laimi ja soojade juustuküpsistega 

Maido Maiste ja Meelis Maiste, 11. veebruar 2010, 21:22
Vahune lillkapsa-toorjuustusupp laimi ja soojade juustuküpsistegaFoto: Sandra Urvak

Kogus: neljale

Koostisosad
SUPP
700 g lillkapsas
100 g Toorjuust
1 tk Laim
750 ml kanapuljong
Valge pipar
SOE JUUSTUKÜPSIS
1.5 dl vesi
3 cm ingver
100 g Gruyere juust
poole sidruni koor
0.5 tl pipar
25 g värske pärm
2 sl Oliiviõli
0.5 tl sool
1 tk muna
5.5 dl nisujahu

Valmistamine
Puhasta lillkapsas lehtedest ja lõika õisikuteks. Pane lillkapsaõisikud puljongisse ja keeda pehmeks. Püreeri lillkapsas ja toorjuust ühtlaseks. (Kui sul on sifoon, siis vala supp sifooni ja lase sinna kolme ballooni jagu gaasi, loksuta, et supp tuleks ühtlasem ja vahusem)Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa õli, sool, muna, riivitud ingverist pressitud mahl, riivitud sidrunikoor, pipar ja riivitud juust. Sega juurde jahu, sõtku tainas ühtlaseks ja lase 30 minutit kerkida. Rulli tainas ühtlaseks palliks, lõika pitsalõikuriga 0.5cm laiusteks ribadeks, keera neile enne küpsetamispaberile panemist vint peale ja määri piimaga. Küpseta 15-kraadise ahju keskmises osas 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.Serveerimisel pane taldriku põhja imeõhuke kooritud laimiviil. Pigista supi sisse ka pisut laimimahla.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee