Kasutajate retseptid
2. august 2004, 08:26

Ürdipannkoogid suitsulõhe ja redisega

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Pannkookideks
80 ml piima
3 sl jahu
1 suur muna
2 tl õli
1 sl hakitud tilli
1 sl hakitud murulauku
Täidis
30 g maitsestamata toorjuustu (Creme Bonjour, Hovi)
1 tl sidrunimahla
1/4 tl riivitud sidrunikoort
1/4 tl värskelt jahvatatud musta pipart
30 g külmsuitsulõhet
4 (oleneb suurusest) redist, &#034tikukesteks&#034 lõigatud (tikukesi peab olema ca 50 ml)

Valmistamine
Valmista taigen munast, piimast, jahust ja õlist. Lisa ürdid, sega veel korra, kata taignakauss ja tõsta pooleks tunniks külmkappi. Küpseta taignast õhukesed pannkoogid (crepes). Pannkoogid võib valmistada ka eelmisel päeval, siis tuleb nad paigutada hunnikusse, vaheldumisi küpsetuspaberilehtedega (paber, pannkook, paber jne) ning hoida külmkapis. Sega toorjuust, sidrunimahl, sidrunikoor ja pipar. Määri pannkoogi üks pool juustuseguga. Kata pool pannkooki lõhetükikestega, raputa üle redisega. Keera pannkook rulli, alustades keeramist kala ja redisega kaetud poolelt. Lõika pannkook juppideks (ca neljaks). Jupid sobib panna taldrikule püsti, iga jupi peale kaunistuseks murulauguvars.