Kiudainerikkad toidud

Pähkli-ploomikook 

Toidutare, 3. september 2012, 04:42
Pähkli-ploomikookFoto: Jaan Heinmaa
Rikkalik kogus kreeka pähkleid annab kohupiima-ploomikoogile võrratult hõrgu maitse. Pidulikul puhul serveeri vahukoorega.

Koostisosad
100 g Kreeka pähklid (hakitud)
500 g Ploomid
100 g Või (toasoe)
1 dl Suhkur
2 tk Muna
250 g Kohupiimapasta
75 g Jahu
2 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Vahukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Puista 2 spl hakitud pähkleid rasvainega määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Vahusta toasoe või 1 spl suhkruga. Eralda munavalged munakollastest. Klopi munakollased lahti. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega lahtiklopitud munakollased või-suhkru segusse. Lisa kohupiimapasta. Sega tainasse ülejäänud pähklid ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ettevaatlikult hulka munavalgevaht. Vala tainas 24 cm läbimõõduga vormi. Poolita ploomid ja eralda kivid. Sega ülejäänud suhkur ploomidega ja pane ploomid tainale. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit. Soovi korral kaunista vahukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee