Õhtusöögi retseptid

Seeneraguu kalkuniga 

Toidutare, 14. september 2008, 06:23
Seenraguu Jaan Heinmaa
Tervislik seene-köögiviljaroog, mida võid soovi korral veelgi lahjendada, jättes ära hapukoore ning suurendades puljongi ja rõõsa koore osa.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Värsked seened
350 g Porrulauk
250 g Porgand
150 g Juurseller
400 g Kalkunifilee
2 sl Õli praadimiseks
2 dl köögiviljapuljong
2 dl Rõõsk koor 10%
2 dl Hapukoor
1 sl Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta ja tükelda seened, poolita ja viiluta porru. Koori porgandid ja juurseller ning lõika kuubikuteks. Lõika ka kalkunifilee kuubikuteks ja pruunista pannil õlis igalt poolt. Lisa seened, porgandid, juurseller ja porru, kuumuta kergelt läbi. Vala peale puljong ning hauta 20 minutit. Lisa rõõsk ja hapukoor ning kuumuta keemiseni. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann pliidilt ja lisa sidrunimahl.Serveeri rooga riisi või kartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee