Eesti köök

Kartulipudruvorm seente ja hakklihaga 

Toidutare, 16. september 2008, 06:41
Kartulipudruvorm seente ja hakklihagaFoto: Jaan Heinmaa
Valmista selle maitsva vormiroa kõrvale hapukoore-tilli-küüslaugukaste. Ja ettevaatust söömisel – ahjust tulnud roog on seest väga kuum!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
VALMISTUSAEG: 45 MINUTIT + 30 MINUTIT AHJUS

Koostisosad
KARTULIPÜREE
10 tk Kartul
3 -3.5 dl Piim
50 g Või
Sool
Must pipar
HAKKLIHA-SEENESEGU
100 g toorsuitsupeekon
2 tk Sibul
400 g Hakkliha
100 g Kukeseened, puravikud vm. metsaseened
1 tl Sojakaste
Sool
Must pipar
PEALE
150 g Riivjuust

Valmistamine
Keeda kartulid ning valmista neist piima, võid ja maitseaineid lisades puder. Edasi pruunista tükeldatud peekon ja hakitud sibul pannil. Lisa seened ja prae läbi. Pruunista eraldi hakkliha, sega kokku sibula-seeneseguga. Maitsesta soola-pipraga ning lisa sojakaste. Määri ahjuvorm või -pott võiga. Tõsta sinna kiht hakkliha-seenesegu ja kiht kartuliputru, siis jälle liha ja putru.Soovi korral võid teha kihte ka rohkem. Kõige peal peaks olema kartulipuder, millele riputa riivjuustu. Küpseta 180° juures 20–30 minutit, kuni juust on kuldkollane.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee