Kiudainerikkad toidud

Ploomi-vanillikreemipirukas 

Angeelika Kang, 5. september 2008, 10:03
Ploomi-vanillikreemipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Pikantne sügispirukas, mille valmistamiseks sobivad suurepäraselt kodumaised, veidi hapukad ploomid. Ploomide asemel võid kasutada ka hapukaid kirsse.

Koostisosad
PÕHI
3.5 dl Jahu
0.25 tl Sool
100 g Või
1 sl Külm vesi
TÄIDIS
500 g Ploomid
2 dl Vahukoor
4 tk Munakollane
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Näpi jahu, sool ja või purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Rulli see kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks ja vooderda võitatud pirukavormi põhi ja servad. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas.
Kuumuta kastrulis vahukoor keemiseni. Vahusta munakollased ja suhkur. Tõsta koor tulelt ja sega juurde munavaht. Tõsta tagasi tulele ja kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt, jahuta ja sega juurde vanillsuhkur.
Küpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Aseta eelküpsetatud põhjale, kumer pool üleval. Vala üle vanillikreemiga ja küpseta veel 30 minutit.
Kogus 8 lõiku.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee