Aroonia-õunakeedisFoto: Rene Riisalu
Kiudainerikkad toidud
2. september 2008, 09:55

Aroonia-õunakeedis

Viin annab sellele hoidisele ainult erilise maitsenüansi, joovet nii väike kogus ei suuda tekitada. Põhimõtteline alkoholivastane võib viina muidugi välja jätta.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg Must aroonia
700 g Väikesed õunad
3 dl Vesi
800 g Suhkur
1 dl Valge viin

Valmistamine
Sulata suhkur keevas vees ja lase tasakesi 10 minutit keeda. Lisa puhastatud marjad ja poolitatud õunad, millest on seemnekojad välja võetud. Lase 30 minutit vaikselt keeda.
Eemalda vaht, lisa viina ja jaga moos kohe steriliseeritud purkidesse. Sule purgid kohe õhukindlalt. Säilita toatemperatuuril.