Heeringas wasabi ja seesamigaFoto: Angelica Udeküll
Kalatoitude retseptid
25. veebruar 2010, 10:54

Heeringas wasabi ja seesamiga

Kui su kodupoes wasabi- ja seesami-maitseainesegu ei müüda, võid selle asendada puhta wasabi ja seesamiseemnetega. Kui ka wasabi’t ei ole, on maitsestamine keerulisem, kuid koduse alternatiivina võid katsetada mädarõikaga.

Kogus: kahele

Koostisosad
150 g Heeringafilee
1 tk hapukas õun
1 dl hapukoor
2 tl wasabi- ja seesamimaitseaine
Murulauk

Valmistamine
1.  Puista maitseainesegu hapukoore hulka ja vahusta seejärel hapukoor.2.  Koori õun ja lõika õhukesteks viiludeks.3.  Haki murulauk.4.  Lõika heeringafileest ribad ja lisa õunte juurde.5.  Vala peale kaste, hakitud murulauk ja sega omavahel kõik läbi.6.  Lase maitsestuda ja serveeri kas kartuli või leivaga.