Küpsetised

Lehttainaga tuunikalapirukas 

Toidutare, 18. aprill 2011, 06:00
Lehttainaga tuunikalapirukas Jaan Heinmaa
Suussulav pirukas, kus õhuliste lehttainakihtide vahel on mahlane tuunikalatäidis. Maitseb hästi ka järgmisel päeval, kuid tingimata ahjus ülessoojendatult.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
2 tk tuunikalakonserv tomatis
10 tk päikesekuivatatud tomatid
100 g küüslaugumaitseline toorjuust
50 g Riivitud parmesan
100 g Mozzarella
1 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tk muna
määrimiseks muna

Valmistamine
Sega omavahel tuunikalakonserv, hakitud päikesekuivatatud tomatid, toor- ja Parmesani juust, kuubikuteks lõigatud mozzarella, keedetud muna ja basiilik.Poolita tainas ja rulli kaheks kettaks, üks 5 cm teisest suurem. Tõsta väiksem ketas küpsetusplaadile, kalla peale täidis ja kata suurema tainakettaga. Ülejäänud servad lõika ära (neist võid teha kaunistused). Suru servad tihedalt kokku ja lõika kääridega sakiliseks. Pintselda pirukat lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee