Itaalia köök

Osso bucco 

Angeelika Kang, 20. oktoober 2011, 08:22
Osso buccoFoto: Jaan Heinmaa
Milanost pärit vasikaliharoog, mille nimi tähendab tõlkes õõnsat luud. Roa hautamiseks kulub paar tundi, tulemuseks on mahlane, luu küljest lahti küpsenud lihaga toit. Parim, mida pakkuda oma perele ja sõpradele talvisel nädalavahetusel.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 sl või
1 tk Porgand
2 tk Sibul
2 vart Seller
2 küünt Küüslauk
6 viilu vasikakoot
400 g Purustatud tomatid
1.5 dl Valge vein
2.5 dl vasika- või veiselihapuljong
1 leht Loorber
2 sl õli
1 sl jahu
1 peotäis Petersell
sool, must pipar

Valmistamine
Sulata kastrulis või. Lisa hakitud porgand, sibulad, seller ja küüslauk, prae mõni minut ning tõsta tulelt. Vala segu suuremasse kaanega ahjuvormi. Veereta vasikakoote jahus ning prae pannil õlis mõlemalt poolt paar minutit. Tõsta ahjuvormi köögiviljavormi peale. Pane pannile purustatud tomatid ning kuumuta 5 minutit. Lisa vein, puljong ja loorber, keeda 5 minutit. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu ahjuvormi liha peale ja kata kaanega. Küpseta 180-kraadises ahjus 1,5 tundi või kuni liha lööb luu küljest lahti. Puista üle hakitud peterselliga ja serveeri meelepärase keedetud pastaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee