Küpsetised

Vale-napooleonikook 

Toidutare, 18. veebruar 2010, 08:55
Vale-napooleonikook 
Aeganõudva lehttaina asemel tehakse aga järgnevat lihtsat varianti. Vahel pandi kihtide vahele ka haput keedist, näiteks pohlamoosi.

Kogus: kümnele

Koostisosad
TAINAS
200 g või/margariin
2 klaasi jahu
0.3 -0.5 klaasi külm vesi
0.25 tl sool
KREEM
100 g või
1 klaas piim
1 tk muna
2 sl jahu
0.5 klaasi suhkur
sidrunikoort

Valmistamine
Hakkida rasvaine, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisada vesi, mätsida tainaks ja jagada viieks võrdseks osaks. Rullida neist ühesuurused ruudud või kettad. Küpsetada igaüht 220kraadises ahjus 8–10 minutit, lasta jahtuda. Kreemi jaoks kloppida piim koos munaga lahti, segada hulka jahu ja suhkur ning riivitud sidrunikoor. Hautada tasasel tulel, kuni segu pakseneb. Jahutada ja segada vahustatud võiga. Lõigata tainalehed ühesuurusteks ja sirgeservalisteks. Ülejäänud ribad ja tükid purustada. Määrida kreem lehtedele ja tõsta need üksteise otsa. Ka kõige peale määrida kreem, raputada üle puruga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee