Küpsetised

Maitsev mustikapirukas 

Toidutare, 18. veebruar 2010, 08:55
Maitsev mustikapirukasFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
100 g või
5 sl suhkur
1 tk muna
2 dl jahu
1 dl rukki- või kaerahelbed
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 dl Maitsestamata jogurt
1 tk muna
5 sl suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
5 dl mustikad (külmutatud või värsked)
2 tl kartulijahu (külmutatud marjade puhul)
LISANDIKS
vanillikaste või -jäätis

Valmistamine
Mikserda pehme või suhkruga heledaks ja kohevaks. Sega tainakonksudega juurde toasoe muna ja omavahel hoolikalt segatud kuivained. Kata 26 cm suuruse vormi põhi ja servad tainaga.Kalla marjad ühtlase kihina põhjale (külmutatud marjad sega eelnevalt kartulijahuga). Kalla peale muna ja suhkrutega segatud jogurt. Küpseta 200° juures 30 minutit. NB! Külmutatud marjade kasutamisel suurenda suhkrukogust 1–2 sl võrra ja hoia kooki ahjus 5 minutit kauem. Serveeri vanillikastme või pehme vanillijäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee