Salati retseptid

Tatrasalat vutimunadega 

Toidutare, 21. mai 2010, 07:33
Tatrasalat vutimunadega Jaan Heinmaa
Tervislik ja toitev tatar koos vutimunade, värske salati ja kirsstomatitega on sobilik salat nii hommiku- kui õhtusöögilauale. Tatra võid valmis keeta juba eelmisel õhtul, siis segad salati kokku vaid veerand tunniga. Vali salatisse kaunid väikesed salatilehed.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 dl Tatar
20 g Kirsstomat
12 tk vutimuna
200 g Brõnsa, mozzarella või muu pehme juust
2 suurt peotäit Värske salat (jääsalat, metsik rukola, minimangold vms)
KASTE
1 dl Majonees
1 dl hapukoor või jogurt
1.5 sl Dijoni sinep
0.25 tl sool

Valmistamine
Pese tatar hoolikalt sõelal külma vee all, keeda pehmeks ja lase jahtuda. Keeda vutimunad, jahuta ja koori. Vahetult enne serveerimist laota salativaagnale väiksemaks rebitud salatilehed (rukolat ja minimangoldi lehti pole vaja väiksemaks rebida). Sega omavahel tatar, poolitatud kirsstomatid ja kuubikutekslõigatud juust. Mozzarella võid ka rebida väikesteks tükkideks. Laota kõik salatilehtedele. Sega kokku kaste ja nirista salatile. Kaunista salat pooleks lõigatud vutimunadega. Kui ei soovi kaunist salatit kastme alla peita, võid salatikastme serveerida eraldi nõus.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee