Kogus: kuuele
Koostisosad
2 dl Tatar
20 g Kirsstomat
12 tk vutimuna
200 g Brõnsa, mozzarella või muu pehme juust
2 suurt peotäit Värske salat (jääsalat, metsik rukola, minimangold vms)
KASTE
1 dl Majonees
1 dl hapukoor või jogurt
1.5 sl Dijoni sinep
0.25 tl sool
Valmistamine
Pese tatar hoolikalt sõelal külma vee all, keeda pehmeks ja lase jahtuda. Keeda vutimunad, jahuta ja koori. Vahetult enne serveerimist laota salativaagnale väiksemaks rebitud salatilehed (rukolat ja minimangoldi lehti pole vaja väiksemaks rebida). Sega omavahel tatar, poolitatud kirsstomatid ja kuubikutekslõigatud juust. Mozzarella võid ka rebida väikesteks tükkideks. Laota kõik salatilehtedele. Sega kokku kaste ja nirista salatile. Kaunista salat pooleks lõigatud vutimunadega. Kui ei soovi kaunist salatit kastme alla peita, võid salatikastme serveerida eraldi nõus.
Kommentaarid (0)