Küpsetised

Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustuga 

Toidutare, 7. veebruar 2010, 08:57
Kartuli-peekonipirukas sinihallitusjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Peekon ja sinihallitusjuust annavad kartulitäidisele põnevaid maitseid. Seesamiseemned pirukapõhjas aga lisavad mõnusat pähklimaitset.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas+ 20 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
3 dl täisteranisujahu
2 sl Seesamiseemned
125 g Või
2 sl jääkülm vesi
TÄIDIS
120 g toorsuitsupeekon
300 g Kartul
1 -2 küünt Küüslauk
1 sl Hakitud murulauk
2 dl Rõõsk koor 10%
2 tk Muna
2.5 dl Riivjuust
100 g Sinihallitusjuust
värskeid ürte

Valmistamine
Valmista tainas käsitsi või köögikombainis. Haki külm või jahuga. Lisa seesamiseemned ja vesi ning sega tainaks. Vajuta 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külma.Täidise tegemiseks lõika peekon ribadeks ja pruunista rasvata pannil. Koori kartulid ja riivi jämeda riiviga. Pruunista koos peekoniga 5–10 minutit. Lisa pressitud küüslauguküüned ja hakitud murulauk ning tõsta täidis põhjale. Klopi vispliga munad, koor, riivjuust ja murendatud sinihallitusjuust ning vala vormi.Küpseta pirukat 225-kraadises ahjus 20 minutit. Kaunista värskete ürtidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee