Linnuliha retseptid

Vürtsikalt šokolaadine kanasalat 

Angelica Udeküll, 7. aprill 2010, 08:26
Vürtsikalt šokolaadine kanasalat Daisy Lappard
Salatile võid peale puistata ka erinevaid seemneid, näiteks kõrvitsa-, päevalille- ja seedermänniseemneid.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g kana kintsuliha
1 sl Või (sulatatud)
2 sl Õli
2 sl kakao-tšilli maitsesegu
sool
KUSKUSSILISAND
1 sl Õli
1 sl Või
2 küünt Küüslauk
1 sl Ingver (hakitud)
2.5 dl Kanapuljong
250 g Kuskuss
SALAT
2 peotäit Salatilehed
1 klaas Ananassikuubikud
10 tk Kirsstomat
KASTE
200 ml Maitsestamata jogurt
münti ja teisi ürte

Valmistamine
Kana küpsetamiseks sega omavahel sulatatud või ja õli ning lisa hulka maitseainesegu. Haki lihast parajad viilud ja sega maitseainesegus. Aseta kanaviilud 175kraadisesse ahju umbes seitsmeks minutiks küpsema. Kuni kana ahjus küpseb, haki ingver ja küüslauk ning kuumuta need õlis läbi. Vala juurde puljong, lase keema ja lisa seejärel kuskuss. Kuumuta paar minutit, sega läbi ja lase potis lihtsalt haududa, kuni kuskuss on valmis. Aseta kaussi salatilehed, sinna peale kuskuss, kanaviilud ning kõige peale ananassikuubikud ja poolitatud kirsstomatid. Vala peale eelnevalt segatud jogurtikaste. # Eelista võimaluse korral värsket ananassi - praegu müüakse poodides soodsa hinnaga ülimagusaid ananasse, mis on maitse poolest märksa tugevamad ja mahlasemad kui konservananass. # Kana küpseta võimaluse korral pigem ahjus kui pannil, kuigi ka pannil küpseb liha ära. Pannil praadides on aga oht, et maitseaineseguga paneeritud liha hakkab kergemini kõrbema.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee