Küpsetised

Peedipirukas valgehallitusjuustuga 

Toidutare, 29. mai 2009, 05:56
Peedipirukas valgehallitusjuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Põnev maitseelamus taimetoidu nautijatele. Krõbedal lehttainapõhjal olev punases veinis hautatud peet ja sibul maitsevad koos valgehallitusjuustuga hõrgult.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg 40 minutit + 25 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Lehttainas
TÄIDIS
25 g või
2 sl Mesi (vedel)
3 tk Punane sibul
3 dl Punane vein
500 g Peet (väiksed, keedetud)
3 sl Hakitud tüümian
125 g valgehallitusjuust
sool, must pipar

Valmistamine
Sulata või ja mesi suures hautamiskastrulis. Lisa kooritud ja viilutatud sibulad ning kuumuta madalal kuumusel, kuni sibul on pehme. Lisa vein, maitsesta soola ja pipraga ning keeda vaikselt, kuni pool vedelikust on aurustunud.Lisa õhukesteks sektoriteks lõigatud punapeedid ja jätka keetmist, kuni segu on paks ja läikiv. Sega hulka pool tüümianist ja lase jahtuda.Rulli lehttainas nelinurkseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee 2,5 cm kaugusele äärtest noaga joon (ära tainast noaga läbi lõika). Tõsta täidis joonest sissepoole. Jaga peale sektoriteks lõigatud valgehallitusjuust ja ülejäänud tüümian.Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni pirukaääred on kaunilt kuldkollased. Kaunista värskete tüümianiokstega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee