Šokolaadi-karamellinelinurgadFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
13. veebruar 2009, 08:20

Šokolaadi-karamellinelinurgad

Hõrgud šokolaadikaramellinelinurgad maitsevad nii suurtele kui ka väikestele maiasmokkadele. Karamellikastme valmistamiseks varu aega ja kannatust, midagi üle jõu käivat selles aga pole.

Koostisosad
TAINAS
3 dl nisujahu
1.5 dl Kaerahelbed
3 sl Suhkur
150 g või
3 sl Vesi
KARAMELLKASTE
3 dl Vahukoor
3 dl Fariinsuhkur
1 sl või
KATTEGLASUUR
150 g Tume šokolaad

Valmistamine
Taina valmistamiseks sega kuivained ja haki hulka kuubikuteks tükeldatud või. Lisa vesi ja haki kõik ühtlaseks muretainaks (mugav on seda valmistada köögikombainis). Pane tainas pooleks tunniks külma. Rulli tainas plaadiks,tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse. Küpseta 175° juures 12–15 minutit. Jäta jahtuma.
Karamellikastme valmistamiseks mõõda paksupõhjalisse kastrulisse vahukoor ja fariinsuhkur. Kuumuta tasasel kuumusel,aeg-ajalt segades, 30–40 minutit, kuni kaste pakseneb. Tee karamelliproov: tilguta kastet lusikaotsast külma vette ja kui karamellitilk hetkega tahkub, on karamell valmis. Vala kaste koogipõhjale ja lükka ühtlaselt laiali. Sulata šokolaad veevannil, kummuta karamellile ja lükka ühtlaselt laiali. Lase jahtuda ja lõika nelinurkadeks (soovitatavalt rombikujulisteks).
Kogustest valmib 35 tk.