Kiudainerikkad toidud

Paradiisikook 

Toidutare, 11. veebruar 2009, 19:36
ParadiisikookFoto: Kristjan Lepp
Rikkalikult mandleid sisaldav kirsikeedise ja kookoskattega kook, mis kaob laualt hetkega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg: 25 minutit + küpsetamiseks 1 tund

Koostisosad
TAINAS
175 g Või
1 dl Fariinsuhkur
2.5 dl Jahu
2.5 dl mandlijahu
1 tk Apelsini koor
VAHELE
1 dl kirsikeedis
KATE
110 g või
2 dl Fariinsuhkur
4 tk Muna
150 g Kookoshelbed
1.5 dl mandlijahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g kollased rosinad
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega toasoe või fariinsuhkur, jahu, mandlijahu ja riivitud apelsinikoor tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Torka kahvliga augud sisse. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja seejärel laota peale kirsikeedis. Katte valmistamiseks vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega omavahel kookoshelbed, mandlijahu, küpsetuspulber ja rosinad ning lisa munavahule. Vala vormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika tükkideks. Puista peale tuhksuhkrut.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee