ParadiisikookFoto: Kristjan Lepp
Kiudainerikkad toidud
11. veebruar 2009, 19:36

Paradiisikook

Rikkalikult mandleid sisaldav kirsikeedise ja kookoskattega kook, mis kaob laualt hetkega.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg: 25 minutit + küpsetamiseks 1 tund

Koostisosad
TAINAS
175 g Või
1 dl Fariinsuhkur
2.5 dl Jahu
2.5 dl mandlijahu
1 tk Apelsini koor
VAHELE
1 dl kirsikeedis
KATE
110 g või
2 dl Fariinsuhkur
4 tk Muna
150 g Kookoshelbed
1.5 dl mandlijahu
1 tl Küpsetuspulber
100 g kollased rosinad
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
Sega toasoe või fariinsuhkur, jahu, mandlijahu ja riivitud apelsinikoor tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Torka kahvliga augud sisse. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit. Lase jahtuda ja seejärel laota peale kirsikeedis. Katte valmistamiseks vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega omavahel kookoshelbed, mandlijahu, küpsetuspulber ja rosinad ning lisa munavahule. Vala vormi ja küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta ja lõika tükkideks. Puista peale tuhksuhkrut.