Küpsetised

Sidruni-apelsinikook hapukoorega 

Toidutare, 11. veebruar 2009, 19:36
Sidruni-apelsinikook Jaan Heinmaa
Imeliselt kerge kook sidruni- ja apelsinimahlast, mis meeldib eelkõige neile, kes armastavad pikantseid elamusi. Kook vajab pikka küpsemisaega madalal temperatuuril. Kuigi kook võib vormi raputades vedel tunduda, on see siiski valmis. Jahtudes tardub kook täielikult. Hoia kooki külmkapis ja võta välja vahetult enne serveermist.

Koostisosad
PÕHI
3 dl Jahu
0.5 dl Hele Muscovado suhkur
100 g Või
1 tk Munakollane
2 sl Vesi
TÄIDIS
9 tk Muna
5 dl Hele Muscovado suhkur
2 tk Sidruni mahl ja riivitud koor
2 tk Apelsini mahl ja riivitud koor
250 g Hapukoor

Valmistamine
Sega kausis jahu ja suhkur. Lisa külm või ja näpi ühtlaselt tükiliseks. Sega munakollane ja vesi. Lisa tainale ja sega kiiresti ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja servadesse kuni 6 cm kõrgusele. Tõsta vorm 15 minutiks külmkappi. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit, kuni on kuldpruun. Täidise valmistamiseks klopi lahti munad, lisa suhkur, sidruni- ja apelsinimahl ning riivitud koor. Sega juurde hapukoor. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 150kraadises ahjus 1 tund 30 minutit. Serveeri jahtunult.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee