Pardifilee kartulipudru, magushapu kastme ja marineeritud ploomidegaFoto: Kristjan Lepp
Linnuliha retseptid
12. veebruar 2009, 10:17

Pardifilee kartulipudru, magushapu kastme ja marineeritud ploomidega

Kogus: ühele

Koostisosad
KARTULIPUDER
1 kg Kartul
2 dl Piim
200 g Või
Murulauku serveerimiseks
MARINEERITUD PLOOMID
0.5 kg kuivatatud mustad ploomid
1.3 l Õunamahl
250 g Suhkur
50 ml Valge veini äädikas
50 ml Brändi
MAGUSHAPU KASTE
1 l apelsinimahl
50 ml Sojakaste
70 g Ingveriribad
150 g Sibularibad
150 g rohelise õuna tükke
80 ml Magus tšillikaste
vajadusel
3 sl Mesi
1 sl šerriäädikas
22 g Maisitärklis
PART
mõned pardifileed
Sool
Must pipar

Valmistamine
Kartulipuder:
Koori kartulid, lõika ühesuurusteks kuubikuteks ning pane külma ja soolaga maitsestatud veega keema. Keeda, kuni kartulid on pehme ja kurna siis. Aseta pott taas pliidile, et kogu vesi aurustuks. Suru kartulikuubikud läbi pressi. Hõõru pressitud kartulimass läbi metallsõela, lisa kuum piim ja sega hoolega. Lisa poolpehme või ja sega. Maitsesta ja lisa peeneks hakitud murulauk.
Marineeritud ploomid:
Lase õunamahl keema. Lisa suhkur ja veiniäädikas, keeda natuke ning vala kuivatatud ploomidele. Lisa brändi, kata nõu kaanega ja lase vähemalt 24 tundi marineeruda.
Magushapu kaste:
Lase apelsinimahl keema. Lisa sojakaste ja ingveriribad ning keeda 3 minutit. Lisa sibularibad, õunatükid ja magus tšillikaste. Kui kaste vajab, lisa haput ja/või magusat maitset, maitsesta mee ja šerriäädikaga. Lase kaste keema. Sega maisitärklis külma veega, vala keevasse kastmesse ja sega korralikult läbi.
Pardifilee:
Pane pardifileed, nahapool all, külmale pannile ja keera pliit keskmisele kuumusele. Kuumuta, kuni rasv hakkab sulama - 7-8 minutit. Keera teine pool ja kuumuta veidi alla minuti. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus 6-7 minutit ja võta ahjust välja. Lase 5-6 minutit seista, lõika viiludeks ja serveeri.