Kalatoitude retseptid

Mesised tšillikrevetid 

Harri Ilves, 30. mai 2011, 04:04
Mesised tšillikrevetidFoto: Jaan Heinmaa
Eelroaks sobiv magus-tuline krevetisuupiste sidruni ja pika krõbeda saiaga. Hiidkrevettide asemel võid kasutada ka vähisabasid.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Kooritud krevetid (hiid- või tavalised)
2 sl Või
2 küünt Purustatud küüslauk
MEE-TŠILLIKASTE
1 sl või
2 dl Vahukoor
1 sl nisujahu
2 sl Mesi
3 sl Sidrunimahl
0.5 sl Cayenne'i pipar
0.5 dl Hakitud murulauk
0.5 dl hakitud till
1 sidrun Sidrunist pressitud mahl
Sool

Valmistamine
1. Sulata ja nõruta krevetid.2. Kuumuta pannil või. Lisa hakitud küüslauk ja krevetid ning kuumuta kergelt, kuid ära pruunista.3. Vala krevetid ahjuvormi.4. Kastme tegemiseks sega pannil või ja jahu ning kuumuta pidevalt segades paar minutit. Lisa vahukoor ja kuumuta segades. Siis lisa mesi, Cayenne’i pipar, sidrunimahl, murulauk ja till ning maitsesta soolaga. Kalla segu krevettidele.5. Kuumuta 250-kraadises ahjus 5 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee