Itaalia köök

Meie Annid köögiviljalasanje 

Toidutare, 10. veebruar 2009, 11:39
Meie Annid köögiviljalasanjeFoto: Johannes Arro
Kokasaate "Meie Annid" 9.02.2009 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
TOMATIKASTE
1 tk Sibul
1 tk Apteegitill ehk fenkol
200 g Tomatipasta
300 g Purustatud tomatid
5 küünt Küüslauk
1 purk Kikerherned
Fariinsuhkur ja sool
4 dl Valge vein
Oliiviõli
KÖÖGIVILJAD
1 kg Suvikõrvits
2 tk Baklažaan
500 g Kõrvits
500 g Kirsstomatid
1.5 sl Riivsai
pune, basiilik
Oliiviõli
900 g Mozzarella
100 g Parmesan v. muu kõva juust
2 küünt Küüslauk
LASANJEKS
1 karp Lasanjeplaadid

Valmistamine
Tomatikaste:
Lõika sibul ja fenkol viiludeks, haki küüslauk. Prae oliivõlis fenkol, sibul ja küüslauk. Lisa juurde kikkerherned, valge vein, tomatipasta ning purustatud tomatid. Seejärel maitsesta segu fariinisuhkru ja soolaga. Keeda segu 20-30 minutit.
Köögiviljad:
Lõika tavaline kõrvits viiludeks ja rösti praeahjus 200 kraadi juures kuldkollaseks.Lõika suvikõrvitsast ja baklažaanist pikad viilud. Piserda viilud oliivõliga ja jäta veidikeseks ajaks seisma. Seejärel grilli suvikõrvitsad ja baklažaanid grillpannil.
Poolita kirsstomatid ning maitsesta basiiliku, pune ja pipraga. Sega juurde riivitud parmesan, hakitud küüslauk, riivsai ja ollivõli.
Nüüd saad hakata lasanjet kokku laduma:
Vormi põhja lao kiht lasanje plaate, siis keedetud tomatikaste, siis baklažaanid ja mozzarellaviilud. Mozzarellale võid rebida peale mõned basiilikulehed. Nüüd uuesti lasnajeplaadid, tomatikaste ja suvikõrvitsad ning mozzarella. Viimase kihina lasanjeplaadid, tomatikaste, ahjus röstitud kõrvitsad, mozzarella ja kirsstomatite segu.
Küpseta lasanjet 200 kraadi juures 30 minutit.
"Meie Annid" retsepte avaldatakse ajakirjas Oma Maitse

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee