OdrakruubiboršFoto: Rene Riisalu
Lõunasöögi retseptid
29. november 2010, 08:48

Odrakruubiborš

Maitsev supp, mida on perele lihtne valmistada ka kiirel argiõhtul.

Kogus: ühele

Koostisosad
2 tk sibul
300 g värske kapsas
2 tk porgand
5 spll õli
1.5 l vesi
6 -10 tera vürtspipar
1.5 dl Odrakruubid
1 tk väike porru
2 vart varsseller
2 -3 küünt küüslauk
400 g konservherned koos leemega
500 g marineeritud peet
1 tl sool
1 tl kuivatatud pune või tüümian

Valmistamine
Pane odrakruubid vähemalt 20 minutiks külma vette likku.Tükelda kooritud sibulad, porgandid ja kapsas. Hauta köögivilju poti põhjas kuumas õlis, kuni need muutuvad pehmemaks. Lisa vesi, vürtspipar ja odrakruubid ning keeda madalal kuumusel 30 minutit. Samal ajal puhasta ja viiluta porru ja varsseller, tükelda marineeritud peedid purusta küüslauguküüne. Lisa supile ja keeda veel 10 minutit. Nüüd lisa herned, lase supp veel korra keema tõusta ning maitsesta soola ja ürtidega.
Serveerimisel tõsta igale portsjonile supilusikatäis hapukoort ja jahvata peale musta pipart. Maitseb hästi koos tumeda leivaga!