Porgandipüreesupp juustuste saiakuubikutegaFoto: Rene Riisalu
Lõunasöögi retseptid
2. veebruar 2011, 06:50

Porgandipüreesupp juustuste saiakuubikutega

Lihtne porgandisupp saab põnevat lisamaitset jupikesest värskest ingverist ja kookospiimast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
5 dl vesi
6 tk porgand
200 g kartul
0.5 tk porru
1 küüs Küüslauk
1 tl Karripulber (soovi korral)
1 tl sool
2 cm jupp värske ingver
must pipar
200 g Kookospiim
SERVEERIMISEKS
värskeid koriandi- või petersellilehti
SAIAKUUBIKUD
3 suurt viilu täistera röstsai
1 spl õli (ja tükk võid)
0.5 tl Paprika (jahvatatud, soovi korral)
1 dl riivjuust

Valmistamine
1. Koori ja tükelda kartulid, porgandid, küüslauk ja ingver. Puhasta ja viiluta porru. Pane tükeldatud köögiviljad koos veega keema ja keeda umbes 20 minutit, kuni köögivilja on pehmed. Püreeri supp saumikseriga ja lisa kookospiim, maitseained ning kuumuta keemiseni.Serveeri juustuste saiakuubikute ja värske maitserohelisega.2. Saiakuubikute tegemiseks lõika saiaviiludel ääred ära ja tükelda need väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil võist ja õlist segu ja küpseta saiakuubikud kuldpruuniks. Sega veel soojad saiakuubikud riivjuustuga ja soovi korral paprikapulbriga.