TortiljasuppFoto: Rene Riisalu
Lõunasöögi retseptid
5. jaanuar 2011, 07:43

Tortiljasupp

Traditsioonilise kõik-korraga-potti-supi sõbrale mõjub efektne tortiljasupp tavatuna, sest sellele supile omased komponendid serveeritakse eraldi anumates. Nii jääb sööjale võimalus oma portsjon ise kujundada ja maitsestada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit

Koostisosad
1 purk (ca 340g) konservmais
1 tk suur sibul
4 küüünt küüslauk
1 kaun Tšilli
2 spl õli hautamiseks
2 purki (a umbes 400g) Purustatud tomatid
200 g suvikõrvits
4 dl vesi
1 spl puljongipulber
0.5 tl sool
0.5 tl suhkur
0.5 tl kuivatatud pune
LISANDID
tortiljalaastud
2 tk viilutatud avokaado
1 tk viilutatud laim

Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauguküüned ja seementest puhastatud tšillikaun peeneks ning hauta 2-3 minutit poti põhjas kuumas õlis.2. Tükelda suvikõrvits ning lsia potti koos purustatud tomatite ja konservmaisiga.3. Lisa vesi ja puljongipulber ning lase keema tõusta. 4. Maitsesta supp soola, suhkru ja punega ning hauta madalal kuumusel, kui köögiviljad on pehmed.5. Vahetult enne serveerimist tõsta supile mõned tortiljalaastud.6. Lisandind (avokaado- ja laimiviilud ning tortiljalaastud) serveeri eraldi kaussides.