Kiudainerikkad toidud

Sidrunimaitseline kõrvitsamoos 

Pille Enden, 4. november 2011, 09:02
Sidrunimaitseline kõrvitsamoos Jaan Heinmaa
Hapukat moosi saab süüa nii saiaga kui ka kasutada kookides-magustoitudes.

Koostisosad
1 kg kõrvits
2 -2,5 dl vesi
1.5 dl sidrunimahl
1 spl riivitud ingver
1 tk vaniljekaun
6 dl moosisuhkur
1 spl riivitud sidrunikoor
1 spl sidrunhape

Valmistamine
Mõõda potti kooritud kõrvitsatükid, vesi, sidrunimahl, riivitud ingver ja poolitatud vanillikaun. Keeda segu 20 minutit või kuni kõrvits on täiesti pehme. Eemalda vanillikaun ja püreeri kõrvits. Lisa kogu aeg segades moosisuhkur ja sidrunikoor. Keeda 10 minutit madalal kuumusel. Sega hulka sidrunhape. Tõsta puhastesse kuumutatud purkidesse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee