Pähkli-kõrvitsapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
18. oktoober 2010, 19:41

Pähkli-kõrvitsapirukas

Mureda põhja ja kreemise sisuga pirukas peituvad krõbedad pähklid. Kaneel, ingver, nelk ja muskaatpähklid annavad mõnusa vürtsikuse.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
3 -3,5 dl jahu
0.25 tl sool
100 g või
5 -6 spl külm vesi
TÄIDIS
700 g kõrvits
1.5 dl hakitud kreeka pähklid
1.5 dl Fariinsuhkur
1.5 dl vahu- või kohvikoor
1.5 dl suhkur
3 tk muna
0.75 spl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl ingver (jahvatatud)
pisut jahvatatud nelki
pisut muskaatpähklit
0.25 tl sool
3 spl või

Valmistamine
Keeda kooritud ja tükeldatud kõrvits vees pehmeks, nõruta ja püreeri.Taina valmistamiseks sega jahu ja sool. Haki hulka või. Lisa supilusikatäie haaval külm vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainas palliks ja rulli kettaks. Kata 22-23cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred tainaga.Sega hakitud pähklid ja fariinsuhkur. Pane 1,5 dl segust piruka põhja ja jäta ülejäänu katteks. Sega kõrvitsapüree, koor, suhkur, lahtiklopitud munad, vürtsid ja sool ning vala vormi tainale. Küpseta 190-kraadises ahjus 50 minutit. Sega 3 spl võid ülejäänud pähkli-suhkruseguga, raputa pirukale ja küpseta veel 10 minutit.Pirukast saab 10 lõiku.