Lihatoidu retseptid

Kõrvitsa-kartulisupp 

Pille Enden, 18. oktoober 2010, 19:40
Kõrvitsa-kartulisuppFoto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt vürtsika ja tummise supi võid valmistada nii kõrvitsast kui rullkõrvitsast.

Kogus: neljale

Koostisosad
120 g peekon
2 tk sibul
1 kg kõrvits või rullkõrvits
800 g kartul
1 l liha- või köögiviljapuljong
2 dl vahu- või kohvikoor
sool, must pipar
Cayenne'i pipar
tüümian
riivitud muskaatpähklit
2 tl sidrunimahl
lehtpeterselli

Valmistamine
Tükelda peekon, pruunista pannil ja tõsta kõrvale. Haki sibulad ja kuumuta pannil 2-3 minutit. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta, kuni kõrvits on kergelt pruunistunud. Vala potti ning lisa tükeldatud kartulid, puljong ja tüümianioksad. Keeda umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on hästi pehmed. Püreeri ning maitsesta soola, pipra ja Cayenne'i pipraga. Sega hulka koor ja kuumuta keemiseni. Viimistle maitse riivitud muskaatpähkli ja sortsu sidrunimahlaga.Serveeri peterselli ja krõbeda peekoniga.