Lihatoidu retseptid

Kõrvitsa-kartulisupp 

Pille Enden, 18. oktoober 2010, 19:40
Kõrvitsa-kartulisuppFoto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt vürtsika ja tummise supi võid valmistada nii kõrvitsast kui rullkõrvitsast.

Kogus: neljale

Koostisosad
120 g peekon
2 tk sibul
1 kg kõrvits või rullkõrvits
800 g kartul
1 l liha- või köögiviljapuljong
2 dl vahu- või kohvikoor
sool, must pipar
Cayenne'i pipar
tüümian
riivitud muskaatpähklit
2 tl sidrunimahl
lehtpeterselli

Valmistamine
Tükelda peekon, pruunista pannil ja tõsta kõrvale. Haki sibulad ja kuumuta pannil 2-3 minutit. Lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kõrvits ning kuumuta, kuni kõrvits on kergelt pruunistunud. Vala potti ning lisa tükeldatud kartulid, puljong ja tüümianioksad. Keeda umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on hästi pehmed. Püreeri ning maitsesta soola, pipra ja Cayenne'i pipraga. Sega hulka koor ja kuumuta keemiseni. Viimistle maitse riivitud muskaatpähkli ja sortsu sidrunimahlaga.Serveeri peterselli ja krõbeda peekoniga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee